Share This Post

Frontpage / Reviews

Το VFM τέρας της Xiaomi: Redmi Note 4 – Review

Το VFM τέρας της Xiaomi: Redmi Note 4 – Review

Ήταν δύσκολο για την Xiaomi να βγάλει ένα καλύτερο κινητό από το Redmi Note 3 στα ίδια λεφτά. Πετυχημένη ήταν η περσινή χρόνια για την εταιρία, καθώς το Note 3 πουλήθηκε σε 3.6 εκατομμύρια ανθρώπους. Όμως, για να ανταγωνιστεί και νεότερες συσκευές στα ίδια λεφτά, όπως την Moto G4 σειρά της Motorola, έπρεπε να φέρει στην αγορά ένα πιο ισχυρό κινητό, το Redmi Note 4.

Εδώ και μια εβδομάδα, βρίσκεται στα χέρια μας το Redmi Note 4, αγορασμένο από ελληνικό κατάστημα, στην τιμή των 184 ευρώ. Η συσκευή βγαίνει σε 3 χρώματα, μαύρο ματ, σαμπανί και ασημένιο. Υπάρχουν 3 εκδόσεις, όπου η διαφορά βρίσκεται στη χωρητικότητα. Εμείς έχουμε την 32άρα έκδοση, σε μαύρο ματ χρώμα.

Άνοιγμα συσκευασίας

Έρχεται σε ένα άσπρο κουτί, που πάνω αναγράφονται τα χαρακτηριστικά του κινητού και το logo της εταιρίας. Με το που ανοίξουμε το κουτί, το πρώτο πράγμα που βλέπουμε είναι η συσκευή. Από κάτω υπάρχει ένα χαρτί, στο οποίο αναφέρετε η λειτουργία των πλήκτρων και οι εξωτερικές συνδέσεις του κινητού(στα κινέζικα). Μαζί έρχεται ένας φορτιστής 5V και 2 Amper, αλλά η συσκευή δεν υποστηρίζει Fast Charge. Το USB καλώδιο που παρέχεται είναι περίπου 1.5 μέτρο μακρύ, σε χρώμα μαύρο. Σε ένα άσπρο χαρτί υπάρχει πάνω το κλασσικό λεπτό εργαλείο για την αφαίρεση του Sim tray. Τίποτα σπουδαίο εξωτερικά το κουτί, αλλά η δουλειά του είναι να προστατεύει το κινητό και έτσι όπως είναι διαμορφωμένο, την κάνει καλά.

Redmi Note 4Το Λογισμικό του Redmi Note 4

Η συσκευή είναι μια από τις λίγες που έρχεται με το MIUI 8 εγκατεστημένο. Σε συνδυασμό με το Android 6.0.1 Marshmallow, το βρίσκω καταπληκτικό. Η εταιρία σκοπεύει να το αναβαθμίσει και να προσθέσει το Nougat, μέσα στους επόμενους μήνες. Είναι πολύ εύκολο να στήσεις το κινητό όπως θες, καθώς υπάρχουν πολλές ταπετσαρίες και θέματα ώστε να κάνεις την συσκευή πιο φιλική σε εσένα. Μπορείς να εγκαταστήσεις εφαρμογές από το Play Store και δεν υπάρχουν οι κινέζικες εφαρμογές εγκατεστημένες, τις οποίες βρίσκαμε στο MIUI 7. Στις ρυθμίσεις υπάρχουν πολλές λειτουργίες, που τις βρήκα πολύ χρήσιμες. Το Dual Apps σας επιτρέπει να τρέχετε δύο λογαριασμούς Messenger ή Facebook, στο ίδιο τηλέφωνο. Επίσης, το Second Space είναι σημαντικό, αν χρησιμοποιούν δύο άτομα το τηλέφωνο, καθώς δημιουργεί δύο διαφορετικούς χρήστες. Τα προφίλ είναι διαφορετικά και χρησιμοποιούν τα δικά τους ξεχωριστά δεδομένα, αλλά δεν έχετε τη δυνατότητα μετακίνησης δεδομένων μεταξύ προφίλ.

Redmi Note 4Το MIUI 8 προσφέρει επίσης και ρύθμιση εξοικονόμησης μπαταρίας, που πιστεύω δε χρειάζεται, διότι ακόμα και με χρήση 5 ωρών κάθε ημέρα, θα σας κρατήσει τουλάχιστον 2 ημέρες. Για να φορτώσει πλήρως(από 0%-100%) χρειάζεται γύρω στις 2 ώρες. Προσωπικά, ξεχνάω να το φορτίσω, διότι κάνω πολύ ελαφριά χρήση, αλλά πιστεύω πως θα βολέψει και τους απαιτητικούς χρήστες.

Κάμερα

Στο πίσω μέρος του κινητού βρίσκεται μια κάμερα 13-megapixel, με διάφραγμα φακού f/2.0 και διπλό LED flash. Τη βρίσκω πολύ καλή σε αυτή την τιμή που βρίσκεται το κινητό, αλλά υστερεί λίγο στις βραδινές λήψεις. Υπάρχουν και εδώ πολλές λειτουργίες και πολλά εφέ για να χρησιμοποιήσετε. Η μπροστινή κάμερα δεν πρόκειται για κάτι που θα σας καταπλήξει, καθώς είναι 5-megapixel, με f/2.0 διάφραγμα φακού. Η καταγραφή βίντεο με την πίσω κάμερα γίνεται μέχρι 1080p ανάλυση, στα 60Hz, με λειτουργία slow motion και fast forward. Παρακάτω υπάρχουν λήψεις με την πίσω κάμερα, χωρίς χρήση εφέ ή επεξεργασίας.

This slideshow requires JavaScript.

Χαρακτηριστικά

Η κινεζική έκδοση του Redmi Note 4 τροφοδοτείται από το Helio X20 SoC της MediaTek, στα 2,1 GHz και με 3GB μνήμη RAM. Με ανάλυση 1920 x 1080 pixels και με μέγεθος 5,5” ίντσες, η IPS οθόνη είναι φανταστική και ακόμα και κάτω από πολύ φως, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε χωρίς κανένα πρόβλημα. Το SIM tray υποστηρίζει μια Nano-SIM και μια Micro-SIM μαζί ή μια Nano-SIM με μια microSD και υποστηρίζει και 3G και 4G. Δε βρήκα κανένα πρόβλημα με το σήμα, ακόμα και σε υπόγειο και στην επαρχία.

Ο μηχανισμός ασφαλείας, που προσφέρει με το δαχτυλικό αποτύπωμα, είναι πολύ γρήγορος. Ο αισθητήρας κάνει σπάνια λάθος, και μόνο σε περιπτώσεις όπου το δάχτυλό σας είναι λερωμένο δε θα ξεκλειδώσει. Ξεχνάς ότι το κινητό είναι κλειδωμένο, αφού με ένα άγγιγμα έχεις πρόσβαση. Δε με απογοήτευσαν ούτε οι υπόλοιπες επιλογές κλειδώματος, όπως το μοτίβο, το τετραψήφιο PIN ή και το Password. Στο κάτω μέρος του τηλεφώνου βρίσκονται 2 γρίλιες, δεξιά και αριστερά από τη θύρα φόρτισης, αλλά το ηχείο βρίσκεται μόνο στη δεξιά μεριά. Το μπάσο και τα πρίμα είναι μέτρια και στον εξωτερικό χώρο ακούγονται όσο χρειάζεται και όχι κάτι υπερβολικό.

Σύνοψη

Πρόκειται για ένα τέρας, καθώς τρέχει απροβλημάτιστα ό,τι «βαρύ» παιχνίδι βρήκα και σε multitasking δεν έχει κανένα θέμα. Έχει πολύ ωραία αίσθηση στο χέρι και είναι σχετικά ελαφρύ στο δικό μου χέρι. Για την τιμή που βρίσκεται αυτή την στιγμή, για εμένα, είναι το πιο VFM Smartphone, που θα ικανοποιήσει όσους το χρησιμοποιήσουν. Τα θετικά είναι πολλά περισσότερα από τα αρνητικά στοιχεία. Το μόνο αρνητικό που βρήκα, είναι ότι το πίσω μέρος της συσκευής είναι δαχτυλομαγνήτης και η ποικιλία χρωμάτων. Δηλαδή, όταν το κρατάτε πολύ ώρα στο χέρι σας αφήνει σημάδια από τα δάχτυλά σας, αλλά αυτό καλύπτεται με μια θήκη(απαραίτητη). Επίσης, σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με το κινητό, υπάρχει αντιπροσωπεία στην Ελλάδα (InfoQuest) και το ελληνικό forum που θα σας απαντήσει σε οποιαδήποτε ερώτησή σας.

Share This Post