Share This Post

Frontpage / Software / Οδηγοί

Πως μπορώ να κάνω Stream/Record: Beginner’s Guide

Stream

Μέρα με την μέρα όλο και πιο γνωστός γίνεται στον κόσμο των ηλεκτρονικών υπολογιστών ο όρος του Live Stream. Τι είναι όμως το livestream; Με τον όρο αυτό, εννοούμε την δυνατότητα που έχει κάποιος να προβάλει ζωντανά και δημόσια την εικόνα του υπολογιστή του, είτε παίζει κάποιο παιχνίδι είτε κάνει κάποια άλλη δουλειά στον υπολογιστή του. Το πιο γνωστό site στον κόσμο, που δίνει στους χρήστες την δυνατότητα με μια απλή και δωρεάν εγγραφή να κάνουν το δικό τους livestream, είναι το twitch.tv. Τώρα, προκειμένου κάποιος να καταφέρει να “στήσει” το δικό του livestream θα πρέπει να έχει και τα απαραίτητα προγράμματα στον υπολογιστή του. Κάποια από αυτά είναι τα OBS, Xsplit, Fraps, Bandicam και άλλα. Ας αφήσουμε τα πολλά λόγια για αργότερα, και απλά ας αναφέρουμε ότι ο παρών οδηγός θα καλύψει πλήρως τις απορίες ενός αρχάριου για το θέμα του livestream ή καταγραφής οθόνης με το πρόγραμμα OBS (Open Broadcaster Software).

obs_1

Προκειμένου κάποιος να καταγράψει την οθόνη του υπολογιστή του, να προβάλλει την εικόνα της κάμεράς του ή να “ανεβάσει” live το περιεχόμενό του, θα χρειαστεί το OBS το οποίο και μπορεί να κατεβάσει δωρεάν από εδώ. Παρακάτω θα δείξουμε αναλυτικά και με εικόνες πως πρέπει να είναι οι ρυθμίσεις μας ώστε να μπορούμε να το πετύχουμε αυτό. Να σημειωθεί πως το OBS έρχεται με τις εκδόσεις 32bit και 64bit και ανάλογα το σύστημα μας κατεβάζουμε το αντίστοιχο πρόγραμμα.

Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνουμε δύο σημαντικές αναφορές. Πρώτον, να πούμε πως για να καταφέρει κανείς να κάνει livestream, θα πρέπει να έχει ένα σχετικά δυνατό υπολογιστή που να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις απαιτήσεις χωρίς προβλήματα. Ένα τέτοιο σύστημα ενδέχεται να κοστίζει από 600€ και πάνω. Δεύτερον, βασικός παράγοντας είναι η ταχύτητα του internet μας. Προκειμένου να κάνουμε livestream θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε την upload ταχύτητα του δικτύου μας. Αυτή μπορούμε να την βρούμε μέσω της δωρεάν και αξιόπιστης μέτρησης που προσφέρει το speedtest.net. Αργότερα θα αναλύσουμε περισσότερο αυτά τα δύο σημαντικά σημεία.

Πάμε στο ψητό λοιπόν. Αν κάποιος κατεβάσει την 64bit έκδοση του OBS, μετά την εγκατάσταση θα μπορεί να δει την παρακάτω εικόνα:

OBS

Όπως φαίνεται ψηλά έχουμε κάποιες επιλογές όπως να “πειράξουμε” τις Ρυθμίσεις μας, να αλλάξουμε τα Προφίλ μας κ.ά. Το μεγάλο κενό στην μέση θα αντικατασταθεί αργότερα από την προβολή της οθόνης μας, ενώ στο κάτω μέρος δεξιά και αριστερά έχουμε κάποιες βασικές παραμέτρους. Πρωτού λοιπόν ξεκινήσουμε τα πειράματα, πάμε να δούμε λίγες Ρυθμίσεις. Αφού πατήσουμε Ρυθμίσεις/Settings στο πάνω μέρος, θα πρέπει να βλέπουμε την παρακάτω εικόνα:

OBS

Από εδώ, ελέγχουμε το βασικότερο κομμάτι του OBS. Όπως φαίνεται στην λίστα αριστερά έχουμε τις κατηγορίες General, Encoding, Broadcast Settings, Video, Audio, Hotkeys, Advanced, Quick Sync Encoder, Microphone Noise Gate και Scene Switcher. Στην συνέχεια θα αναλύσουμε μια μια αυτές τις κατηγορίες.

General:
Στην κατηγορία αυτή, όπως λέει και το όνομά της, ορίζουμε τις γενικές ρυθμίσεις. Εδώ μπορούμε να αλλάξουμε την γλώσσα που χρησιμοποιούμε στο OBS (για χάρη του οδηγού εμείς παρουσιάζουμε το OBS στην αγγλική γλώσσα), να ορίσουμε τα προφίλ μας και άλλες γενικές ρυθμίσεις που σχετίζονται με το OBS και τα Windows.

Encoding:
Η κατηγορία αυτή είναι ίσως η σημαντικότερη εκ των ρυθμίσεων που θα κάνουμε. Εδώ ουσιαστικά συνδυάζουμε τις ρυθμίσεις του OBS με αυτές του internet μας ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Η κατηγορία αυτή θα πρέπει να έχει τις εξής ρυθμίσεις επιλεγμένες όπως στις παρακάτω εικόνα:

OBS

Σαν encoder επιλέγουμε το x264 μοντέλο μιας και η κωδικοποίηση που προσφέρει είναι η πιο κοινή και ασφαλέστερη. Επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε CBR και καλό θα ήταν να ορίσουμε Custom Buffer Size. Max Bitrate και Buffer Size καλό θα ήταν να έχουν τα ίδια νούμερα και στην περίπτωσή μας είναι 2000 το καθένα. Τέλος, στο Audio Encoding επιλέγουμε AAC κωδικοποίηση και bitrate 128 για μια αρκετά καλή ποιότητα ήχου.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ρυθμίσεις της φωτογραφίας αφορούν σε περιπτώσεις καταγραφής οθόνης και όχι δυνατότητας livestream. Αυτό γιατί όπως αναφέραμε και στην αρχή, μας περιορίζει η ταχύτητα upload του δικτύου μας. Στην κατηγορία αυτή, το Max Bitrate (kb/s) έχει να κάνει καθαρά με την ταχύτητά μας μεταφρασμένη σε Kbps. Για παράδειγμα αν κάποιος έχει upload 0.70Mbps αυτό μεταφράζεται σε 700Kbps, αν κάποιος έχει 0,85Mbps αυτό είναι 850Kbps ενώ κάποιος με 1,5Mbps upload λέει ότι έχει 1500Kbps. Εδώ η ρύθμιση θέλει αρκετή προσοχή. Στο Max Bitrate θα πρέπει να βάλουμε την μέγιστη δυνατή ταχύτητα upload που μπορεί να πιάσει το δίκτυό μας, αθροιστικά με το Bitrate του Audio Encoding. Δηλαδή, πιο αναλυτικά αν ένας χρήστης Α έχει 0,70Mbps=700Kbps upload ταχύτητα, θα πρέπει να ορίσει σαν Max Bitrate αριθμούς κοντά στα 500, ώστε σε άθροισμα με τα 128Kbps του ήχου να μην ξεπερνάνε τα 700Kbps(500+128=628Kbps). Αυτό γίνεται προκειμένου να μπορεί το δίκτυό μας να στέλνει online όλες τις πληροφορίες χωρίς απώλεια δεδομένων. Αν κάποιος θέσει περισσότερο Max Bitrate από ότι του επιτρέπει η σύνδεσή του, τότε σίγουρα θα αντιμετωπίσει προβλήματα και θα αναγκαστεί να ανατρέξει ξανά στις ρυθμίσεις. Ένας δέυτερος χρήστης Β τώρα, με ταχύτητα 1,5Mbps=1500Kbps, θα μπορούσε κάλλιστα να θέσει σαν Max Bitrate αριθμούς από 1000 και πάνω, πάντα σε άθροισμα με τα 128Kbps του Audio να είναι μικρότεροι των 1500Kbps(πχ 1200+128=1328Kbps). Όπως ίσως καταλάβατε λοιπόν, ο αριθμός του Max Bitrate είναι ο κινητήριος μοχλός του livestream μας και συνδέεται άμεσα με την ταχύτητα upload μας. Ασφαλώς οι κάτοχοι VDSL γραμμής θα υπερτερούν κατά πολύ αυτών με ADSL γραμμή μιας και το upload που προσφέρουν οι δύο γραμμές μπορεί να φτάνει τα 10Mbps και 1Mbps αντίστοιχα. Οπότε, στην κατηγορία αυτή, χρειάζονται ίσως κάποιες ρυθμίσεις ξανά και ξανά προκειμένου να πετύχουμε το ιδανικό Max Bitrate για εμάς και το δίκτυό μας. Τέλος, όπως αναφέραμε και στην αρχή, για απλή καταγραφή οθόνης θα μπορούσε κανείς να ορίσει στο Max Bitrate έναν σχετικά μεγάλο αριθμό, για να πετύχει υψηλή ανάλυση. Ένας αριθμός κοντά στα 2000 είναι ικανοποιητικός και για 1080p καταγραφή οθόνης, με το μέγιστο που μπορεί να αντιληφθεί το OBS σαν πρόγραμμα να είναι το 3500(δεν παίρνω και όρκο για αυτό…).

Broadcast Settings:
Στην εν λόγω κατηγορία, υπάρχουν οι ρυθμίσεις που αφορούν στην εξαγωγή της καταγραφής που θα γίνεται. Όπως φαίνεται και στην εικόνα παρακάτω, έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε μεταξύ File Output Only και Livestream. Η πρώτη επιλογή κάνει εξαγωγή το βίντεο καταγραφής σε ένα σημείο στον υπολογιστή μας που έχουμε ορίσει εξ αρχής.

OBS

Η επιλογή livestream μας παρέχει κάποιες παραπάνω ρυθμίσεις. Στην επιλογή Streaming Service θα πρέπει να επιλέξουμε το μέσο στο οποίο θα επιλέξουμε να γίνει το livestream μας. Στην περίπτωσή μας είναι το twitch.tv. Έπειτα, σαν FMS URL θα ήταν καλό να βάλουμε τον κοντινότερο σε εμάς γεωγραφικά server, στον οποίο θα στέλνουμε τα δεδομένα μας. Στο πεδίο Play Path/Stream Key θα πρέπει να ανατρέξουμε στο twitch.tv, στο προφίλ μας και στην κατηγορία Dashboard/Πίνακας Εργαλείων να βρούμε το Stream Key μας. Προσοχή, το κάθε key είναι μοναδικό για κάθε χρήστη και δεν θα πρέπει να είναι γνωστό σε λοιπά πρόσωπα. Αφού αντιγράψουμε το stream key, μπορούμε να το κάνουμε επικόλληση στο πεδίο του OBS. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις θα μπορούσαν να είναι όπως στην εικόνα παρακάτω:

OBS

Video:
Εδώ ήρθε η ώρα να συνδέσουμε το hardware μας με το OBS. Όπως φαίνεται παρακάτω, στην κατηγορία αυτή θα πρέπει να επιλέξουμε το μέσο με το οποίο θα γίνει η καταγραφή, δηλαδή την κάρτα γραφικών μας. Μετά, ορίζουμε την ανάλυση του βίντεο που θέλουμε να εξάγουμε.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι ρυθμίσεις 1920×1080 σε 60fps είναι μόνο για καταγραφή οθόνης και όχι για livestream(εκτός αν διαθέτουμε άριστη ταχύτητα upload και αξιόπιστο σύστημα). Σε περίπτωση που κάποιος δεν ξέρει την ανάλυση της οθόνης του μπορεί να επιλέξει Monitor και το OBS θα ορίσει αυτόματα την ανάλυση. Για δυνατότητα livestream, για τους πιο απαιτητικούς, αναλύσεις 1920×1080 ή 1280×720 με 30fps το πολύ είναι δύο πολύ καλές επιλογές που μπορούμε να ορίσουμε. Αυτές βέβαια, αν η γραμμή Internet μας είναι VDSL. Για κατόχους ADSL, προτεινόμενες αναλύσεις είναι 1280×720 ή αρκετά κατώτερες. Αυτό μπορείτε να το πετύχετε αφήνοντας το πεδίο Custom/Monitor ως έχει, και επιλέγοντας στο πεδίο Resolution Downscale μια αρκετά κατώτερη ανάλυση προκειμένου το OBS να παράγει κατώτερης ποιότητας εικόνα, την οποία μπορεί να υποστηρίξει το Internet μας χωρίς προβλήματα.
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μέχρι στιγμής το OBS δεν υποστηρίζει SLI/Crossfire διάταξη για κάρτες γραφικών οπότε καλό θα ήταν κατά την διάρκεια του stream να χρησιμοποιούμε μια κάρτα μόνο.

OBS

Audio:
Η κατηγορία αυτή είναι από τις λιγότερο σημαντικές και αφορά στις ρυθμίσεις ήχου. Στο πεδίο Desktop Audio Device ορίζουμε το σημείο από όπου θέλουμε να ακούμε τον ήχο, ενώ στο Microphone/Auxiliary Audio Device ορίζουμε ποιο θα είναι το μικρόφωνό μας. Στην προκειμένη περίπτωση στην φωτογραφία παρακάτω, σαν ηχεία έχουμε ορίσει αυτά της οθόνης μας και σαν μικρόφωνο το μικρόφωνο που έχει το headset μας. Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις μπορούν να μείνουν όπως στο παράδειγμα, και προσφέρουν δυνατότητες Push-to-talk και ενίσχυσης για τον ήχο.

OBS

Hotkeys:
Άλλη μια μη σημαντική κατηγορία, ιδιαίτερα για έναν αρχάριο, είναι τα Hotkeys. Ουσιαστικά, πρόκειται για κάποιες συντομεύσεις από το πληκτολόγιο που μπορεί να ορίσει ο χρήστης προκειμένου να κάνει πιο απλή την διαδικασία καταγραφής βίντεο. Ορισμένες από αυτές είναι Hotkey για να ξεκινήσει/σταματήσει η καταγραφή οθόνης, να ξεκινήσει/σταματήσει η live μετάδοση κ.ά.

OBS

Advanced:
Μια από τις πιο σημαντικές κατηγορίες είναι η Advanced. Εδώ θα ορίσουμε ορισμένες ρυθμίσεις για προχωρημένους, που όμως είναι απαραίτητες για την ομαλή λειτουργία της καταγραφής μας. Στην υποκατηγορία General, καλό θα ήταν να έχουμε επιλεγμένο το Use Multithreaded Optimizations, σαν Process Priority Class να θέσουμε Normal και σαν Scene Buffering Time τα 400 miliseconds. Στην δεύτερη υποκατηγορία, Video, στο πεδίο x264 CPU Preset ικανοποιητικό αποτέλεσμα δίνει η επιλογή veryfast, με encoding profile main και Keyframe Interval 2 seconds. Το πεδίο x264 CPU Preset αφορά στον επεξεργαστή μας και στην ικανότητά του να κωδικοποιεί τα δεδομένα. Η επιλογή αυτή πρέπει να γίνεται με κριτήριο την λογική, καθώς αν αναθέσουμε λειτουργίες στον επεξεργαστή μας που δεν μπορεί να πραγματοποιήσει ενδέχεται να έχουμε προβλήματα τόσο στο software όσο και στο hardware του συστήματός μας. Για τον παρών οδηγό, θα αφήσουμε το x264 CPU Preset στα veryfast και τις υπόλοιπες ρυθμίσεις όπως φαίνονται στην εικόνα:

OBS

Quick Sync Encoder:
Δεν θα ασχοληθούμε με την κατηγορία αυτή, καθώς δεν μας χρειάζεται, μιας και εξ αρχής την κατηγορία Encoding έχουμε ορίσει κωδικοποίηση σε x264.

Microphone Noise Gate:
Άλλη μια κατηγορία που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, είναι αυτή. Εδώ μπορεί ο χρήστης να ρυθμίσει την ποιότητα του ήχου που θα παράγει το μικρόφωνό του και να μειώσει τον “θόρυβο” που θα βγάζει ή να ενισχύσει το μπάσο της φωνής. Είναι ρυθμίσεις κυρίως για προχωρημένα/επαγγελματικά livestreams στις οποίες δεν αξίζει να σταθούμε.

Scene Switcher:
Ευχάριστη προσθήκη στις τελευταίες εκδόσεις του OBS, είναι η κατηγορία Scene Switcher. Πρόκειται για μια κατηγορία διαχείρησης των σκηνών που θα προβάλουμε, με δυνατότητα επεξεργασίας τους και προβολής μέσω ορισμού Hotkeys. Δεν αξίζει να σταθούμε ούτε σε αυτή την κατηγορία.

Τέλος για τις ρυθμίσεις αυτές, να πούμε ότι η ίδια εταιρεία που προωθεί δωρεάν το OBS, παρέχει και μια υπηρεσία βοήθειας σχετικά με τις ρυθμίσεις που μπορείτε να κάνετε ανάλογα το σύστημά μας. Αυτές μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Αν κάποιος έχει μείνει και διαβάζει ακόμα τον οδηγό ως εδώ, πραγματικά αξίζει ένα βραβείο. Πάρτε ανάσες και πιείτε λίγο νερό, γιατί έχουμε λίγη δουλειά ακόμα.

Good Job

Μέχρι τώρα λοιπόν όπως είδαμε, ρυθμίσαμε κάποια βασικά πράγματα που αφορούν στο πρόγραμμα OBS, στο hardware μας και στο site το οποίο θα δημοσιεύσουμε το livestream μας. Πάμε τώρα να κάνουμε την πιο διασκεδαστική δουλειά, δηλαδή επιτέλους να δούμε όλα αυτά στην πράξη, να παίξουμε με την εικόνα, τα παιχνίδια και την κάμερά μας.

Βγαίνοντας λοιπόν από τις ρυθμίσεις, επαναρχόμαστε στην αρχική εικόνα του OBS, με το μεγάλο κενό στην μέση και κάποιες παραμέτρους στο κάτω μέρος. Προκειμένου να μπορέσουμε να προβάλουμε οτιδήποτε στην οθόνη του OBS, είναι απαραίτητο να ορίσουμε μια σκηνή. Αυτό γίνεται από το αριστερότερο λευκό πλαίσιο κάτω, κάνοντας δεξί κλικ και επιλέγοντας Add Scene. Στην συνέχεια ονομάζουμε την σκηνή όπως θέλουμε και επιλέγουμε ΟΚ. Τώρα θα πρέπει να πάμε στο δεύτερο λευκό πλαίσιο που λέγεται Sources. Από εκεί κάνοντας δεξί κλικ βλέπουμε πως έχουμε επιλογές όπως Window Capture, Monitor Capture, Image, Image Slide Show, Text, Video Capture Device και Game Capture. Ας δούμε λίγα πράγματα για αυτές τις επιλογές.

Window Capture:
Μας δίνει την δυνατότητα να επιλέξουμε να προβάλουμε ένα συγκεκριμένο παράθυρο/πρόγραμμα στην οθόνη και όχι ολόκληρη την οθόνη μας. Αυτό γίνεται επιλέγοντας το πρόγραμμα τις επιλογής μας στο παράθυρο που θα εμφανιστεί.

Monitor Capture:
Με την επιλογή αυτή μπορούμε να καταγράψουμε ολόκληρη την οθόνη μας. Αφού επιλέξουμε Monitor Capture στο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε τον αριθμό της οθόνης μας, αν έχουμε περισσότερες από μια, και ορίζουμε το Capture mouse cursor ώστε να φαίνεται και ο δείκτης του ποντικιού μας κατά την καταγραφή. Αν κάποιος δεν θέλει να φαίνεται ολόκληρη η οθόνη του, αλλά μέρος αυτής, μπορεί να επιλέξει στην υποκατηγορία Sub-region το πεδίο που θέλει να προβάλλει στην οθόνη.

Image, Image Slide Show και Text:
Τρεις κατηγορίες που όπως δηλώνουν έχουν να κάνουν με την εισαγωγή εικόνας και κειμένου μέσα στην οθόνη κατά την διάρκεια της καταγραφής. Στην πρώτη περίπτωση μπορούμε να εμφανίζουμε μόνιμα μια εικόνα σε κάποιο σημείο της οθόνης μας ή να επιλέξουμε μεταξύ αρκετών σε μοτίβο εναλλαγής στην δεύτερη περίπτωση. Στην περίπτωση του Text, μπορούμε να επιλέξουμε να εμφανίζουμε μόνιμα ένα κείμενο στην οθόνη μας, με πληθώρα ρυθμίσεων όπως το μέγεθος γραμματοσειράς, τα χρώματα κ.ά.

Video Capture Device:
Μια αρκετά σημαντική κατηγορία για κάποιον που ενδιαφέρεται να προβάλει και live εικόνα μέσω της κάμεράς του. Στο παράθυρο που εμφανίζεται κατά την επιλογή της, μπορούμε στο πεδίο Device να ορίσουμε την κάμερά μας και να “παίξουμε” με τις σχετικές ρυθμίσεις που βρίσκονται εκεί για καλύτερα αποτελέσματα.

Game Capture:
Η σημαντικότερη κατηγορία για έναν gamer που θέλει να καταγράφει τα gameplay του ή να τα προβάλλει live. Αφού κάποιος επιλέξει Game Capture, θα πρέπει να ορίσει σαν Application τον client που παιχνιδιού που θέλει να τρέξει ή τρέχει εκείνη την στιγμή. Αν δεν μπορούμε για x,y λόγους να εντοπίσουμε το σωστό application μπορούμε να κάνουμε Refresh. Πολλές φορές μπορεί να χρειαστεί να τρέξουμε εξ αρχής το παιχνίδι, και ύστερα να κάνουμε Alt-Tab και να ανατρέξουμε στο OBS να ορίσουμε το σωστό application.

Όλες οι παραπάνω ρυθμίσεις αφορούν περισσότερο στο οπτικό κομμάτι της καταγραφής. Κάθε κίνηση που κάνετε μπορείτε να την βλέπετε για δοκιμή (χωρίς να την προβάλλετε live ή να την αποθηκεύετε κάπου) με το κουμπί κάτω δεξιά Preview Stream. Επίσης, αρκετές από τις παραπάνω ρυθμίσεις μπορούμε να τις παραμετροποιήσουμε με το κουμπί Edit Scene, όπως να τους αλλάξουμε μέγεθος ή σημείο εμφάνισής τους στην οθόνη. Τέλος, με το κουμπί Start Recording μπορεί να αρχίσει μια τοπική καταγραφή όσων έχουμε ορίσει, χωρίς να προβάλλεται live, η οποία όταν τελειώσει θα αποθηκευτεί στο σημείο του δίσκου που ορίσαμε στις αρχικές ρυθμίσεις. Το κουμπί Start Streaming, το πατάμε όταν είμαστε σίγουροι για το τελικό αποτέλεσμα που θέλουμε να προβάλλουμε και από την στιγμή που θα το πατήσουμε, θα μπορεί οποιοσδήποτε στον κόσμο να δει live τις κινήσεις μας και ο,τι κάνουμε.

Να αναφέρουμε εδώ ότι από την στιγμή που προβάλλουμε live περιεχόμενο, μπορούμε να ελέγχουμε ανά πάσα στιγμή την ποιότητα αυτού που δείχνουμε. Αυτό γίνεται μέσω της γραμμής ενημέρωσης στο κάτω μέρος του OBS, που μας δείχνει τον χρόνο που κάνουμε καταγραφή, τα fps στα οποία τρέχουμε, τα χαμένα frames(framedrops) που έχουμε κατά την διάρκεια καθώς και τo max bitrate που δίνουμε στον online server συνδοεύοντάς το από μια έγχρωμη μπάρα. Όσο η μπάρα αυτή είναι σε πράσινο χρώμα η διαδικασία κυλάει ομαλά. Αυτά φαίνονται ξεκάθαρα και στην πιο κάτω εικόνα:

OBS

 

Ελπίζω να μην σας κούρασα με τον οδηγό αυτό, αλλά να σας βοήθησα να κατανοήσετε την λειτουργία του OBS και του livestream. Σίγουρα οι ρυθμίσεις από δίκτυο σε δίκτο και από υπολογιστή σε υπολογιστή θα διαφέρουν, αλλά εγώ σας παρουσίασα τις προσωπικές μου ρυθμίσεις σύμφωνα με τα δεδομένα μου. Το OBS προσφέρει διάφορες έξτρα δυνατότητες που δεν αναλύσαμε ιδιαίτερα, οπότε κάποιος που ενδιαφέρεται για κάτι παραπάνω μπορεί να ψάξει και να πετύχει πολύ όμορφα αποτελέσματα.

 

The End

Share This Post

2 Comments

  1. Hint 😉

  2. επισης το obs studio το λενε και multiplatform εχει καποιες ωραιες λειτουργιες

Leave a Reply