Share This Post

Frontpage / Gaming / Οδηγοί

Οδηγός για να ρυθμίστε το Playerunknown’s Battlegrounds

Playerunknown’s Battlegrounds
Το Playerunknown’s Battlegrounds κατακτάει το ίντερνετ και σπάει όλα τα ρεκόρ.

Όλοι γνωρίζουν το πλέον πασίγνωστο Playerunknown’s Battlegrounds. Οι φανατικοί παίχτες, αναβαθμίζουν τον υπολογιστή τους ώστε να τρέξουν το παιχνίδι όσο καλύτερα γίνεται. Όμως οι ρυθμίσεις επίσης του παιχνιδιού, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα του. Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε την καλύτερη απόδοση και ποιότητα εικόνας. Είτε με τον τρέχοντα υπολογιστή σας είτε με έναν νέο υπολογιστή που σκοπεύετε να δημιουργήσετε.

Επειδή το PUBG εξακολουθεί να είναι τίτλος Early Access, η απόδοση του παιχνιδιού θα υποστεί αλλαγές. Τα γραφικά θα συνεχίσουν να βελτιώνονται καθώς το παιχνίδι βρίσκεται υπό ανάπτυξη.

Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος:

Επεξεργαστής: Intel Core i3-4340 ή AMD FX-6300
Μνήμη: 6 GB RAM
Κάρτα γραφικών (NVIDIA): NVIDIA GTX 660 2GB
Κάρτα γραφικών (AMD): AMD HD 7850 2GB

Οι επίσημες ελάχιστες προδιαγραφές του παιχνιδιού είναι χαμηλές. Φυσικά όμως, θα ήταν καλό να έχετε καλύτερα χαρακτηριστικά ώστε να βειώσετε μια ιδανική εμπειρία του παιχνιδιού. Με το Build των ~500€ θα είστε σε δυνατότητα να παίξετε το Playerunknown’s Battlegrounds γύρω στα 70 fps στα Low-Medium στα 1080p. Εάν δεν θέλετε να έχετε περιορισμούς στα γραφικά, το build των ~700€ θα είναι το κατάλληλο. Εδώ θα βρείτε τις προτάσεις μας ανάλογα με το budget σας.

Ρυθμίσεις του Playerunknown’s Battlegrounds:

Υπάρχουν κάποιες σημαντικές διαφορές που πρέπει να γίνουν καθώς οι ρυθμίσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά τον τρόπο αναπαραγωγής του παιχνιδιού. Έτσι θα αναλύσουμε όλες τις ρυθμίσεις μία-μία.

Resolution: Η ανάλυση είναι η ποσότητα των pixel που υπάρχει σε μια εικόνα, η οποία υπαγορεύει τη συνολική ποιότητα της εικόνας σας. Όλες οι οθόνες διαθέτουν προεπιλεγμένες ρυθμίσεις ανάλυσης, όπως 1080×720 ή 1440×900. Ο πρώτος αριθμός δείχνει το πλάτος της οθόνης σε εικονοστοιχεία και το δεύτερο δείχνει το ύψος. Εμείς θα χρησιμοποιήσουμε 1920×1080 (1080p).

Texture: Η ποιότητα του texture βελτιώνει την ποιότητα του περιβάλλοντος εντός του παιχνιδιού. Συστήνουμε να το βάλετε στα ”Medium” καθώς στα ”Low” η διαφορά είναι εμφανής.

Anti-aliasing: Η αλλοίωση εμφανίζεται όταν οι εικόνες χαμηλής ανάλυσης εμφανίζουν οδοντώματα, μοιάζοντας περισσότερο με μια μεγάλη σκάλα πάρα με μια ευθεία γραμμή. Το Anti-aliasing εξομαλύνει τα ακανόνιστα άκρα γύρω από τα αντικείμενα. Αν το ανοίξετε όμως, υπάρχει αντίκτυπο στο framerate

Shadows: Καθορίζει, φυσικά, την πιστότητα των σκιών. Αλλά είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσετε το “Medium” τουλάχιστον. Έτσι θα έχετε την δυνατότητα να βλέπετε τη σκιά ενός παίκτη σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

View Distance: Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα πρέπει να είναι μέγιστη για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να δείτε όσο το δυνατόν περισσότερα αντικείμενα από μακρινή απόσταση. Είναι το κλειδί αν χρησιμοποιείτε scopes ή sniper. Δεν επηρεάζει όμως την απόσταση στην οποία εμφανίζεται ο παίκτης.

Motion Blur: Δημιουργεί ένα αποτέλεσμα θολώματος κατά τη μετακίνηση του παίχτη. Το αφήνουμε στην προτίμηση σας, σε περίπτωση που ζαλίζεστε απενεργοποιήστε το.

Screen scale: Προσαρμόζει την ποσότητα των pixel (περισσότερο ή λιγότερο) που εκπέμπει η GPU σας. Στη συνέχεια, μετατοπίζεται στην οθόνη σας. Εάν έχει οριστεί πάνω από 100, το παιχνίδι θα αποδώσει μια εικόνα υψηλότερης ανάλυσης, αλλά θα έχει αντίκτυπο στα frames. Έτσι θα ήταν καλύτερο να παραμείνει στο 100.

Effects: Τα εφέ αν και αυξάνουν την ποιότητα που εμφανίζονται στο παιχνίδι, καλό θα ήταν να μείνει στα ”Low”. Βέβαια ανάλογα με το σύστημα σας μπορείτε να το αυξήσετε.

Post-processing: Αυξάνει το dynamic light που επιβαρύνουν περισσότερο το σύστημα και μπορεί να επιβραδύνει τα FPS αλλά το κάνει πιο όμορφο. Καλό θα ήταν να παραμείνει και αυτό στα ”Low”.

Foliage: Δεν είναι μια ρύθμιση που συναντάμε συχνά, αλλά ουσιαστικά αλλάζει τις λεπτομέρειες των θάμνων και του γρασιδιού, αλλά δεν επηρεάζει το παιχνίδι. Δεν θα δείτε κάποια ουσιαστική διαφορά, αλλά ούτε θα μειώσει κάτα πολύ το framerate.

Έτσι αφού αναλύσαμε τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού, θα γνωρίζετε πλέον πως να τις ορίσετε. Προσαρμόστε τις ρυθμίσεις στα γούστα σας, αλλά βέβαια πρέπει να έχετε και ένα αξιόπιστο σύστημα. Και πάλι, το Playerunknown’s Battlegrounds είναι ακόμα σε early access και θα περάσει από αλλαγές και βελτιστοποιήσεις. Οπότε μην απογοητεύστε, καθώς με τον καιρό η Bluehole Studio θα φροντίσει για εσάς. Μείνετε συντονισμένοι στην ιστοσελίδα μας εδώ.

Share This Post

Leave a Reply