Share This Post

Frontpage / Hardware

Δύο νέα μοντέλα οθονών Philips με τεχνολογία PowerSensor

PowerSensor

Η Philips πρόσφατα παρουσίασε δύο νέες 24″ LCD οθόνες σε αναλογία 16:10, σχεδιασμένες με επίκεντρο την υγεία των χρηστών και το περιβάλλον. Με τη λειτουργία PowerSensor που απενεργοποιεί τη λειτουργία της οθόνης όταν δε βρίσκεται ο χρήστης στη θέση του, τη λειτουργία LowBlue που μειώνει την έκθεση των ματιών στο μπλε φως και την τεχνολογία IPS που διασφαλίζει εξαιρετική χρωματική απόδοση και χαρίζει ευρείες γωνίες θέασης, τα μοντέλα 240B7QPJEB και 240B7QPTEB αυξάνουν την παραγωγικότητα σε κάθε σύγχρονο χώρο εργασίας.

Σχολιάζοντας τη φιλική προς το χρήστη παραγωγικότητα της νέας οθόνης, ο Artem Khomenko, Product Manager των οθονών Philips της εταιρείας MMD στην Ευρώπη, δηλώνει, «Στο σπίτι και στην εργασία, οι άνθρωποι συνηθίζουν να περνάνε καθημερινά πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη. Οι συγκεκριμένες οθόνες αποτελούν κομμάτι της συνεχούς δέσμευσής μας να εξελίσσουμε καινοτόμα προϊόντα, που βοηθούν τους ανθρώπους να εργάζονται παραγωγικά και σε πιο υγιείς συνθήκες, ακόμα και όταν οι ώρες εργασίας είναι πολλές».

PowerSensorΜια οθόνη με οικολογικά διαπιστευτήρια

Οι καινούργιες οθόνες της Philips αναπτύχθηκαν  με γνώμονα τη φιλική προς το περιβάλλον παραγωγικότητα. Είναι φτιαγμένες κατά 85% από ανακυκλωμένο πλαστικό με TCP Edge, μειώνοντας τις βλαβερές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της παραγωγής. Σε κατάσταση λειτουργίας, εξοικονομούν ενέργεια εξαιρετικά αποτελεσματικά μέσω του PowerSensor, έναν ολοκληρωμένο “αισθητήρα ανθρώπων” που μεταδίδει και λαμβάνει αβλαβή σήματα υπερύθρων για να καθορίσει εάν ο χρήστης είναι παρών και μειώνει αυτόματα τη φωτεινότητα της οθόνης όταν ο χρήστης απομακρύνεται. Αυτό μειώνει το λογαριασμό έως και κατά 80%, ενώ παρατείνει τη διάρκεια ζωής της οθόνης.

PowerSensorΕκπληκτική απόδοση οθόνης

Πέρα από τα οικολογικά διαπιστευτήρια, οι οθόνες προσφέρουν αποτέλεσμα εκεί που μετράει περισσότερο: στην εκπληκτική ποιότητα θέασης. Η προηγμένη τεχνολογία IPS δημιουργεί υπέρ-ευρείες γωνίες θέασης 178/178 μοιρών που επιτρέπει τη θέαση από σχεδόν κάθε γωνία, ακόμα και δίπλα από το πλάι της οθόνης. Ανεξαρτήτως αν οι χρήστες εργάζονται με μεγάλους πίνακες ή πολυσέλιδα έγγραφα, χάρη στην αναλογία 16:10, οι οθόνες 240B7QPJEB και 240B7QPTEB είναι ιδανικές για κάθε εφαρμογή εργασίας καθώς προσφέρουν άπλετο χώρο. Οι χρήστες θα εκτιμήσουν επίσης τις ευκρινείς εικόνες και τα ζωντανά χρώματα που απαιτούν χρωματική ακρίβεια και φωτεινότητα.  Το εξαιρετικά στενό πλαίσιο οθόνης μειώνει την απόσπαση της προσοχής και καθιστά τη οθόνη ιδανική για multi-screen. Η οθόνη προσφέρει επίσης την ίδια ποιότητα και στην αναπαραγωγή φωτογραφιών και ταινιών.

PowerSensorΕπαγγελματική συνδεσιμότητα

Ανταποκρινόμενες στην ανάγκη σύνδεσης με μεγάλη γκάμα πηγών δεδομένων, οι νέες οθόνες είναι εξοπλισμένες με VGA, DisplayPort και universal HDMI. Και για εξαιρετικά γρήγορη μεταφορά, διαθέτουν επίσης Super Speed USB 3.0 που δίνει τη δυνατότητα μεταφοράς δεδομένων με την απίστευτη ταχύτητα των 5.0. gbit ανά δευτερόλεπτο (περίπου 10 φορές παραπάνω από την ταχύτητα του USB 2.0). Η διεπαφή USB είναι συμβατή με παλαιότερες τεχνολογίες, ώστε οι χρήστες να μπορούν να αντλούν δεδομένα και από USB 2.0 συσκευές.

Οι νέες οθόνες Philips 240B7QPJEB και 240B7QPTEB LCD είναι ήδη διαθέσιμες στην αγορά με την ενδεικτική τιμή λιανικής πώλησης €349 και €359 αντίστοιχα.

Παρακάτω στους πίνακες που ακολουθούν μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στοιχεία των οθονών:

Share This Post

Leave a Reply