Share This Post

Frontpage / Hardware

Τι περιμένουμε να δούμε στην φετινή έκθεση CES2017;

CES2017

Ήρθε η ώρα. Έφτασε ξανά αυτή η στιγμή που πολλοί ανά τον κόσμο περίμεναν. Φανατικοί θαυμαστές της τεχνολογίας, των gadgets και της έξυπνης πρωτοπορίας βρίσκονται σε ρυθμούς CES2017.

Για αυτούς που δεν έχουν καταλάβει ακόμα τι γίνεται λοιπόν, να ενημερώσουμε πως τις επόμενες μέρες, στην πανέμορφη πόλη του Las Vegas, θα λάβει χώρα μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας παγκοσμίως. Μια έκθεση που κάθε χρόνο καταφέρνει να στρέψει όλα τα βλέμματα πάνω της, να κεντρίσει το ενδιαφέρον με τις παρουσιάσεις της και να μας κρατήσει σε αγωνία μέχρι και την τελευταία ανακοίνωση που θα εκδοθεί στα πλαίσια αυτής. Το τετραήμερο που έρχεται λοιπόν, 5-8 Ιανουαρίου, αναμένεται το διαδίκτυο να κατακλυστεί από νέα gadgets, ανακοινώσεις, τεχνολογίες, πρωτοποριακά συστήματα, καινοτομίες σε πολλούς τομείς και πολλά ενδιαφέροντα τεχνολογικά επιτεύγματα από τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου. Πάμε όμως να δούμε λίγο πιο αναλυτικά περί τίνος πρόκειται και τι αναμένεται να δούμε στην φετινή CES2017.

Σίγουρα θα δούμε τηλεοράσεις. Νέες τεχνολογίες, νέα μοντέλα και νέους σχεδιασμούς. Θα επικρατήσουν οι ανακοινώσεις για το και το HDR ενώ το μεγαλύτερο μέρος θα καλυφθεί από Smart TVs. Κύριο λόγο στις παρουσιάσεις εδώ, θα έχουν οι Sony, LG, Samsung και Panasonic. Ίσως δούμε και κάποια στοιχεία από την τεχνολογία OLEDCES2017

Άλλος μεγάλος τομέας που περιμένουμε με αγωνία, είναι τα νέα αυτοματοποιημένα αυτοκίνητα. Πρόκειται για μια τεχνολογία που βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με έντονες προσπάθειες από γνώστες του χώρου. Προφανώς, κάνουμε λόγο για τα αυτοκίνητα “χωρίς οδηγό“, που έχουν την ικανότητα μέσω αυτοματοποιημένων συστημάτων να οδηγούνται μόνα τους, χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση στο τιμόνι. Μάλιστα, ένα από τα αστεία του τύπου αυτές τις μέρες, ήταν το λογοπαίγνιο της σημασίας των αρχικών της έκθεσης CES, να στέκει από τα Car Electronics Show.

CES2017

Μια μόδα που ήρθε πρόσφατα και αναμένεται να μείνει για καιρό ακόμα είναι τα ανανεωμένα “πατίνια”. Τα νέα Swagtron ηλεκτρικά πατίνια, της Swagway έχουν ήδη τρελάνει αρκετό κόσμο και φαίνονται ιδιαίτερα βολικά. Χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο από πολλά άτομα παγκοσμίως και αναμένεται να αναπτυχθούν κι άλλο.

CES2017

Ασφαλώς, δεν γινόταν να λείπει το πολυαγαπημένο μας Virtual Reality. Η τεχνολογία αυτή αγαπήθηκε από τον κόσμο ταχύτατα παρόλο που δεν είναι οικονομικά δυνατή για όλους. Στην φετινή έκθεση της CES αναμένεται να δούμε τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου στο VR, τόσο στο κομμάτι των ηλεκτρονικών υπολογιστών όσο και στα κινητά.

CES2017

Άλλο ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία της τεχνολογίας είναι τα drones. Τα μικρά αυτά και όμορφα ιπτάμενα αντικείμενα γνωρίζουν ραγδαία ανάπτυξη τον τελευταίο καιρό τόσο παγκοσμίως όσο και στην χώρα μας. Μικροί και μεγάλοι, επαγγελματίες και μη, λάτρεις των ιπτάμενων τηλεκατευθυνόμενων έχουν ήδη στην κατοχή τους ή θέλουν να αποκτήσουν ένα drone. Κυρίαρχη στον χώρο είναι η πασίγνωστη DJI, με τα πιο δυνατά, και με περισσότερες πωλήσεις, μοντέλα στην αγορά. Την DJI, αναμένεται να κοντράρουν στην CES2017 μικρότερες εταιρείες ανάπτυξης drone οπότε ο τομέας αυτός θα έχει σίγουρα ενδιαφέρον.

CES2017

Ασύρματος ήχος. Η μόδα που αγαπήθηκε και μισήθηκε ταυτόχρονα από εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Με πρωτοπόρο την Apple, που τόλμησε να αφαιρέσει την audio jack θύρα από τις ναυαρχίδες της, φαίνεται πως θα ακολουθήσουν κι άλλες εταιρείες. Στην αρχή μας φάνηκε περίεργο, μα πλέον θα είναι η καθημερινότητα. Η ασύρματη μετάδοση ήχου είναι πιο κοντά απ’ όσο νομίζουμε, τα ασύρματα handsfree και η τεχνολογία του bluetooth θα συνδυαστούν αρμονικά σε μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις τεχνολογίας παγκοσμίως προσφέροντας το ανάλογο θέαμα.

CES2017

Αφού έχουμε δεχτεί “επίθεση” από κινητά τα τελευταία χρόνια, πλέον έχουμε περάσει τις τεχνολογίες αυτές στα wearables. Πρόκειται για μικρότερες τεχνολογικά εξελιγμένες συσκευές που θέλουν να κάνουν την ζωή μας πιο εύκολη. Ασφαλώς, μιλάμε για τα smartwatches, τα fitnessbands καθώς και κάθε λογής wristband που αναπτύσσει κάθε ανάλογη εταιρεία εκεί έξω. Σίγουρα θα δούμε νέες τεχνολογίες εφαρμοσμένες σε αυτά, σίγουρα θα δούμε νέα μοντέλα και πιο οικονομικά καθώς τα gadget-άκια αυτό γνωρίζει ραγδαία ανάπτυξη τους τελευταίους μήνες παγκοσμίως.

CES 2017

Τέλος, last but not least που λένε και στο χωριό μου, αναμένεται να δούμε ασφαλώς και ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Για τους fans του τομέα, ας τα αναφέρουμε σαν PCs, καθώς είναι πιο εύηχο. Νέοι σχεδιασμοί, νέες πλατφόρμες, νέες τεχνολογίες. Μια νέα εποχή έρχεται για τα PCs. Με δύο από τις δυνατότερες εταιρείες του χώρου, Intel και AMD, να κονταρομαχούν στην φετινή εκδήλωση, αναμένεται να δούμε σίγουρα πολλά ωραία πράγματα. Ασφαλώς, καθοριστικό ρόλο θα παίξουν και τρίτες εταιρείες περιφερειακών, με ιδιαίτερα desgin-άτα συστήματα, προηγμένες τεχνολογίες πάνω στα PC Cases καθώς και όμορφα περιφερειακά.

CES 2017

Μείνετε συντονισμένοι λοιπόν στο site της PC Building GR για να δείτε όλα τα αγαπημένα σας τεχνολογικά gadgets να έρχονται ολοένα και πιο κοντά σας και να ενημερώνεστε για κάθε νέο που θα προκύπτει από την έκθεση της CES2017.

CES2017

 

Share This Post

Leave a Reply