Κανόνες για την εύρυθμη και καλή λειτουργία της ομάδας!

Κανόνες για την εύρυθμη και καλή λειτουργία της ομάδας!
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για την εύρυθμη και καλή λειτουργία της ομάδας, καθώς και για τον έλεγχο για τυχόν παραβιάσεις κανόνων, οι διαχειριστές/συντονιστές χρειαζόμαστε την βοήθεια σας.

Όποια παραβίαση των παρακάτω κανόνων δείτε, αναφέρετε την μέσω των παρακάτω τρόπων:
α) Αναφορά της δημοσίευσης στον διαχειριστή (πάνω δεξιά της δημοσίευσης, στο βελάκι).
β) Προσθήκη ετικέτας (το γνωστό tag του όνοματος) ενός διαχειριστή/συντονιστή στην δημοσίευση ή σχόλιο που παραβίασε κάποιον κανόνα (@+όνομα, πρέπει να το επιλέξετε).
Αν υπάρχουν πολλά σχόλια στην δημοσίευση, προτιμήστε αυτόν τον τρόπο, για ευνόητους λόγους.
γ) Προσωπικό μήνυμα σε κάποιον διαχειριστή/συντονιστή. Προτιμήστε αυτήν την επιλογή αν η δημοσίευση διαγράφτηκε.
Επίσης, να έχετε κρατήσει screenshot (power button + κάτω volume button για τα κινητά, Lightshot για Windows, Shutter για Linux), καθώς θα το ζητήσουμε αν έχει διαγραφτεί η δημοσίευση.
Για το β+γ προτιμήστε συντονιστές, καθώς οι διαχειριστές έχουμε άλλους τομείς κύριας ενασχόλησης.


UPDATE 03/05/2017: Στο πνεύμα προσπάθειας για να σας παρέχουμε μια απόλυτα καθαρή ομάδα, λόγω πολλών δημοσιεύσεων, αποφασίσαμε κάθε δημοσίευση να παίρνει έγκριση.
Αυτό σημαίνει, ότι πλέον οι “άσχετες” δημοσιεύσεις δεν θα εμφανίζονται καν στην αρχική σελίδα σας ή της ομάδας, καθώς δεν θα παίρνουν έγκριση. Τυχόν συχνοί παραβάτες με άσχετες δημοσιεύσεις, θα “τιμωρούνται” με αφαίρεση από την ομάδα ή και μόνιμο μπλοκάρισμα σε περίπτωση σοβαρών παραβιάσεων.


UPDATE 31/12/2016: Από το νέο έτος, θα ισχύει ο (συμβουλευτικός) κανόνας 12.Α
Οι καθημερινές δημοσιεύσεις είναι τουλάχιστον 400, και φτάνουν και τις 700 ορισμένες μέρες, οπότε είναι κατανοητός ο λόγος που προστέθηκε ο νέος κανόνας.
Θυμηθείτε, δεν είναι εξαναγκαστικός/απαραίτητος, άλλωστε το ύφος του δείχνει ότι είναι συμβουλευτικός!


ΚΑΝΟΝΕΣ ΟΜΑΔΑΣ


1) Η θεματολογία της ομάδας πλέον θα αφορά όλους τους τομείς της τεχνολογίας και κάθε ανάλογο post θα είναι επιτρεπτό. Προσοχή ωστόσο στις διευκρινήσεις που ακολουθούν.
Δημοσιεύσεις που δεν έχουν σχέση με την ομάδα, δεν αφορούν άμεσα το ύφος της ομάδας, είναι καθαρά για troll, επίδειξη, διαφήμιση, θα διαγράφονται επιτόπου και χωρίς προειδοποίηση. 
α) Τυχόν απορίες με συνήθη ορολογία “τι είναι το overclock”, “τι είναι το bottleneck”) μπορείτε να τις ψάχνετε κατευθείαν στην ιστοσελίδα μας, πατώντας τον φακό αναζήτησης και γράφοντας την λέξη-κλειδί που θέλετε ή να κοιτάξετε το FAQ μας.
β) Προτού δημοσιεύσετε το οτιδήποτε, ειδικά θέμα επικαιρότητας, μετακινηθείτε προς τα κάτω για να δείτε παρόμοιες δημοσιεύσεις ή επίσημα άρθρα από την ιστοσελίδα μας. Επίσης, μπορείτε να κάνετε το 1 (ή απλά να τσεκάρετε την ιστοσελίδα μας για νέα).


2) Troll-post και troll σχόλια καλό θα ήταν να μην γίνονται για ευνόητους λόγους.
Άλλωστε το αναφέρουμε και στο 1. Το troll, ανάλογα με το επίπεδο, οδηγεί σε απλή αφαίρεση από την ομάδα, μέχρι και σε μόνιμο αποκλεισμό.


3) Σε αυτήν την ομάδα, ο fanboyσμός είναι κάτι που απαγορεύεται.
Συζητήστε ήρεμα, όμορφα, ευχάριστα, δημοκρατικά  και με επιχειρήματα βασισμένα πάντα σε ενδελεχή έρευνα σε αντικειμενικές και επιβεβαιωμένες πηγές στηρίξτε τις απόψεις σας.
Να σημειώσουμε, ότι ο fanboyσμός χωρίς επιχειρήματα, είναι επίσης λόγος για αφαίρεση/αποκλεισμό.


Ορισμένες διευκρινήσεις για τα επιχειρήματα:
α) Εφόσον δεν είστε 100% σίγουροι για κάτι μην το προτείνετε/λέτε. Ο άλλος θα ξοδέψει λεφτά που μπορεί να μάζευε χρόνια. Κρίμα να πάρει κάτι που δεν αξίζει. Πχ “Intel Core i7-6950X με gt 720¨, “AMD FX”, την στιγμή που υπάρχουν Intel Skylake και έρχονται Intel Kabylake και AMD (Ry)Zen” .
β) Επιχειρήματα του τύπου “Το έχει ένας φίλος μου”, “το έχω και είναι τέλειο” να αποφεύγονται. Στείλτε συνδέσμους με στοιχεία και benchmarks μεγάλων ιστοσελίδων/YouTuber/Reviewer του εξωτερικού (και ελάχιστα εσωτερικού) που έχουν όντως δοκιμάσει το προϊόν και το εχουν συγκρίνει με αντίστοιχο ανταγωνιστών, πχ Gtx 750ti 4gb στα 155 είναι πολύ κακή αγορά, μπορεί εσένα να σε καλύπτει που την αγόρασες είτε πριν 2 χρόνια, είτε καταλάθως, είτε λόγω του ότι δεν γνώριζες τότε, αλλά σε αυτά τα λέφτα, πλέον υπάρχει η RX 460 και η GTX 1050 που είναι πολύ ανώτερες.


4) Το μην βρίζετε είναι αυτονόητο! Βρίζω = BAN.
Εξαίρεση/δικαιολογία τύπου “ήταν φίλος μου”, “είναι ο αδερφός μου” κτλ, δεν υπάρχουν.


5) ΟΛΕΣ οι αγγελίες απαγορεύονται


6) Απαγορεύεται κάθε είδους προώθηση στην ομάδα.
Αντ’ αυτού, μπορείτε να ανατρέξετε στο forum μας για τέτοιες προωθήσεις.
Το ανέβασμα βίντεων σας από ιστοσελίδες τύπου YouTube, οδηγεί σχεδόν πάντα σε μόνιμο αποκλεισμό από την ομάδα. Δεν παίζει ρόλο αν στοχεύετε στο να αποκτήσετε κοινό, ή αν απλά το είχατε εύκαιρο.
Εδώ να επισημάνουμε, ότι βίντεο ως επιχειρήματα (κανόνας 3ος), γίνονται αποδεκτά, εφόσον φυσικά είναι κάποιο γνωστού reviewer/benchmarker (και όχι δικά σας στο 99.9% των περιπτώσεων).


7) Αφήστε τα κεφαλαία στην άκρη!
Τα κεφαλαία στον κόσμο του Internet δηλώνουν εκνευρισμό και φωνές. Εδώ είμαστε ήρεμα και ωραία.


8) Οποιοδήποτε είδος ερώτησης ή/και απάντησης που έχει να κάνει με πειρατεία και παράνομο λογισμικό απαγορεύεται και οδηγεί σε μόνιμο αποκλεισμό.
Αν πάλι θέλετε να αγοράσετε μεταχειρισμένα λογισμικά, ελέγξτε τους όρους χρήσης τους. Πολλά από αυτά δεσμεύουν τον πρώτο κάτοχο από το να τα μεταπουλά.
Επίσης, αν πρόκειται να αγοράσετε παιχνίδι ή λογαριασμό με παιχνίδια, ελέγξτε το αν έχουν φάει αποκλεισμό ως cheaters οι πρώην χρήστες τους από τους διάφορους servers.


9) Προσοχή στις δημοσκοπήσεις.
Όταν κάνετε “δημιουργία δημοσκόπησης” να κλειδώνετε την επιλογή όπου άλλοι χρήστες μπορούν να προσθέσουν την δικιά τους απάντηση. Αν δεν το κάνετε, θα διαγράψουμε την δημοσκόπηση για ευνόητους λόγους.


10) Απαγορεύονται ΑΥΣΤΗΡΩΣ τα livestreams στο γκρουπ.
Με το πρώτο live stream η συνέπεια θα είναι αφαίρεση από την ομάδα και αν συνεχιστεί από τον ίδιο χρήστη θα αναγκαστούμε να κάνουμε μόνιμο αποκλεισμό! Τα livestreams, υπάγονται στην έννοια της “προώθησης”.


11) Μην κοροϊδεύετε την ορθογραφία του άλλου.
Ο άλλος μπορεί να μην τελείωσε το σχολείο για 1002 λόγους, να μην πρόσεχε για άλλους 1002 λόγους και κυρίως: να έχει κάποιο πρόβλημα (βλέπε δυσλεξία).
Το να κοροϊδεύετε σας οδηγεί αυτόματα σε μόνιμο αποκλεισμό στο 99% των περιπτώσεων.


12) Προσοχή στο περιεχόμενο των δημοσιεύσεων, για λόγους αποφυγής σπαμ και απαντήσεων σε όσους τις χρειάζονται, ισχύουν και προτείνουμε πλέον τα παρακάτω.
α) Τα setups σας συμβουλεύουμε να τα ανεβάζετε στο forum μας, σε ένα από τα δύο αντίστοιχα threads (PCB Setup Wars), ώστε να μένουν σε αρχείο και να έχουμε featured setup όταν είναι δυνατόν (προϋποθέτει να ανεβάσετε και specs)!
Μπορείτε ελεύθερα να τα ανεβάσετε στην ομάδα (ποιος εξάλλου δεν θέλει να δείξει τι πήρε;).
Speccy και λοιπά προγράμματα
Φωτογραφίες των συστημάτων
β) Σε δημοσιεύσεις τύπου “τι games να αγοράσω” και “ποιοι παίζουν το τάδε παιχνίδι”, θα κλείνουμε τα comments και θα δίνουμε αντίστοιχα σχετικά links, ώστε να σας κατατοπίσουμε.
Δείτε τα σχετικά άρθρα μας εδώ.
Να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχει PC Building GR Steam Group.
γ) Δημοσιεύσεις με αστείες, τρολλ, gaming κτλ εικόνες, καλό θα ήταν να μην τις ανεβάσετε στην ομάδα, καθώς “χάνονται”.
Καλύτερα να τις ανεβάσετε στο forum μας, ώστε να μην «χαθούν».
Δεν βοηθάνε πουθενά στην ομάδα μας εξάλλου, παρά μόνο εμποδίζουν το έργο της.
Οπότε τις ανεβάζετε εδώ, να μένουν στο αρχείο μας και να βρίσκετε και άλλες ώστε να τις βάζετε στην συλλογή σας.
δ) Προστέθηκαν τα user reviews, τα οποία θα βρείτε στο forum. Υπάγονται σε κανόνες, θα τους βρείτε εδώ.
ε) Δημοσιεύσεις για ευχές εορτών κτλ, γίνονται μόνο από έναν διαχειριστή, και θα απαντάτε εκεί.
Όλες οι υπόλοιπες δημοσιεύσεις, θα σβήνονται.
Ξέρουμε ότι έχετε τις καλύτερες προθέσεις, αλλά σχεδόν 30 χιλιάδες άτομα, θα γίνει της μουρλής!
στ) Nα ενημερώσω ότι αναφορές για τυχόν προβλήματα με site/forum ή προτάσεις για νέα χαρακτηριστικά, τις κάνετε εδώ.
Για όσους δεν θέλουν να ασχοληθούν με sites/forum, μπορούν να μπουν στις παρακάτω ομάδες και να καλύψουν τις ανάγκες τους.
Δεν ευθυνόμαστε για το τι γίνεται σε αυτές, είναι παντελώς άσχετες με εμάς.
Ομάδα 1 (Gaming)
Ομάδα 2 (Ότι σας κατέβει)
Ομάδα 3 (Setup Wars)


13) Παρακαλούμε θερμά να μην ανεβάζετε έτοιμα builds από άλλους Creators/Builders.
Δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε προώθηση σε τρίτους αλλά για να σας βοηθήσουμε με τις δικές μας προτάσεις, είτε αυτές που θα βρείτε στην ιστοσελίδα, είτε εκείνες που δημιουργούμε προσωπικά για εσάς.
Εξαιρούνται όσοι έχουν πάρει άδεια σύμφωνα με τον κανόνα 6.


Τέλος, να έχετε στο νου σας, τα εξής:
α) Οι αποκλεισμοί, είναι μόνιμοι ή προσωρινοί για συγκεκριμένο αριθμό ημερών.
β) Είναι στην κρίση της ομάδας διαχειριστών/συντονιστών η αφαίρεση ή όχι του μόνιμο αποκλεισμού από την ομάδα. Η συμπεριφορά σας κατά την συνομιλία με τον διαχειριστή/συντονιστή, επηρεάζει με θετικό ή αρνητικό τρόπο την τελική απόφαση.
γ) Όλες οι παραβιάσεις των κανόνων καταγράφονται σε αρχείο με πλήρη στοιχεία. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην ξέρουμε ΑΚΡΙΒΩΣ τι κάνατε.