Share This Post

Frontpage / Gaming

Δέκα Free to Play παιχνίδια που αξίζει να δοκιμάσετε

Free to Play

Δυστυχώς οι καιροί είναι δύσκολοι και λεφτά για νέα παιχνίδια συνεχώς δεν υπάρχουν. Η PC Building GR όμως είναι εδώ για σας. Παρακάτω ακολουθεί μια λίστα με τα 10 καλύτερα, κατά την άποψή μας, free to play games της αγοράς. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολλά από τα παρακάτω παιχνίδια περιέχουν microtransactions. Πολλές φορές δυστυχώς “χαλάει” η συνολική εμπειρία ενός παιχνιδιού όταν περιέχει πληρωμές εντός παιχνιδιού αλλά δυστυχώς στα f2p games είναι “αναγκαίο κακό”.

Πάμε στην λίστα:

1) Total War: Arena

Ως fans των strategy games και ιδιαίτερα της σειράς Total War της Creative Assembly έπρεπε να συμπεριλάβουμε το συγκεκριμένο παιχνίδι. Πρόκειται για ένα turn based strategy game, το οποίο όμως έχει ύφος ΜΟΒΑ, λόγω του online χαρακτήρα του. Αν είστε fan της σειράς και γενικά των strategy games αξίζει να του ρίξετε μία ματιά.

Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε εδώ

Total War Arena

 

2) Path of Exile

Σας αρέσει το Diablo ή μήπως το Warcraft; Το Path of Exile είναι η λύση στο πρόβλημά σας. Ένα dungeon crawler isometric game στο οποίο έχετε την ευκαιρία να ξοδέψετε ατελείωτες ώρες για loot και για να ολοκληρώσετε το γιγαντιαίο skill tree. Το προτείνουμε ανεπιφύλακτα στους λάτρεις του είδους.

Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε εδώ

path of exile

3) Star Wars: The Old Republic

‘’No im your father’’ Σας λέει κάτι αυτή η φράση; Αν ναι, είστε μάλλον μεγάλοι fans της σειράς Star Wars, οπότε αυτό το παιχνίδι είναι για σας. Ενδιαφέρον setting features και gameplay. Αξίζει για όσους έχουν αγαπήσει τον κόσμο του Star Wars αλλά και για όσους θέλουν να τον εξερευνήσουν για πρώτη φορά.

Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε εδώ

Star Wars: The Old Republic

4) Forza Motorsport 6 Apex

Τo Forza έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως η καλύτερη racing σειρά και όχι άδικα. Ρεαλιστικά γραφικά και simulation driving style και μεγάλη ποικιλία αυτοκινήτων είναι τα δυνατά του χαρακτηριστικά. Όσοι λατρεύετε τα racing games, να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα. Πιστέψτε μας, δεν θα το μετανιώσετε.

Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε εδώ

Forza Apex

 

5) Retro games

daggerfall

 

Αν είστε γεννημένοι στις αρχές των 90’s και θέλετε να θυμηθείτε και να νοσταλγήσετε τα δυο παρακάτω παιχνίδια, να ξέρετε ότι πλέον μπορείτε να τα βρείτε εντελώς δωρεάν.

5Α) The Elder Scrolls II: Daggerfall

Ποιος το θυμάται? Πριν η σειρά Elders Scrolls γίνει mainstream με τον ESIII: Morrowind και το ESIV: Oblivion και κορυφώθηκε με το ESV: Skyrim, το μακρινό 1996 βγήκε το Daggerfall. Ένα πολύ ενδιαφέρον RPG για εκείνη την εποχή που οι μεγαλύτεροι θα το εκτιμήσουν.

5Β) Wolfenstein 3D

Με το Wolfenstein θα σας πάμε ακόμη παλαιότερα, στο 1992. Το πρώτο 3D Wolfenstein, ένα ενδιαφέρον και πρωτότυπο FPS της εποχής, που όπως και στους διαδόχους τους σκοτώνεις Ναζί. Σίγουρα δεν έχει τα στάνταρ της εποχής μας αλλά προσφέρει άπλετη νοσταλγία.

Wolfenstein 3D

6) Paladins

Κατηγορήθηκε αρκετά ως μια αντιγραφή του ‘’τιτάνα’’ Overwatch, παρότι προϋπήρχε, παρ’ όλα αυτά το f2p του έδωσε την δυνατότητα να αναπτυχθεί να έχει μια πολύ μεγάλη βάση καθημερινών παικτών και να φτάσει να μπει μέχρι και στην eSports σκηνή. Πρόκειται για ένα MOBA FPS παιχνίδι που το βασικό του mode είναι το “capture the point” και το “push the payload”. Το παιχνίδι λαμβάνεις αναβαθμίσεις συνεχώς και νέοι champions/maps/modes προστίθενται. Το προτείνουμε σε όλους, για να περάσουν χαλαρά την ώρα τους αλλά και να περάσουν καλά με φίλους τους.

Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε εδώ

Paladins

7) Paragon

Ας περάσουμε στην MOBA κατηγορία που έχει κατακτήσει τους υπολογιστές του μεγαλύτερου μεριδίου των gamers. Το Paragon είναι ένα παιχνίδι που προσεγγίζει την MOBA με τελείως διαφορετική οπτική, αρχικά με τα εντυπωσιακά γραφικά αλλά και αλλάζοντας την κάμερα δίνοντας μια third person γωνία στο παιχνίδι. Φυσικά όμως, κρατά τους βασικούς πυλώνες των MOBA παιχνιδιών που όλοι αγαπήσαμε. Αν έχετε βαρεθεί το League of Legends και το DOTA, θα σας προτείναμε να το δοκιμάσετε.

Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε εδώ

Paragon

8) War Thunder

Πλησιάζοντας προς το τέλος, θα βάλουμε ένα παιχνίδι για τους φανατικούς των ιστορικών μαχών αλλά ιδιαίτερα τους “geek” που ασχολούνται με όπλα, οχήματα, πλοία και αεροσκάφη και θέλουν ένα simulation military game με φόντο τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Εδώ η απάντηση είναι το War Thunder. Τα άκρως ρεαλιστικά συστήματα μάχης μεταξύ των οχημάτων ή αεροσκαφών που εσείς θα επιλέξετε αλλά και τα όμορφα γραφικά θα σας προσφέρουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία μάχης.

Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε εδώ

war thunder

 

Πρόσθετα, υπάρχει επίσης και η ενδιαφέρουσα σειρά της Wargaming με 3 αντίστοιχα παιχνίδια τα οποία θα βρείτε εδώ.

 

9) Smite

Εδώ η Hi-Rez (για δεύτερη φορά στην λίστα, βλ. Paladins) έκανε την διαφορά, φέρνοντας ένα Third-Person MOBA παιχνίδι. Μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε 90 μυθολογικούς Θεούς (από την Ελληνική Μυθολογία μέχρι και των Μάγια) και αναμετρηθείς με άλλους παίχτες online. Το παιχνίδι “φέρνει” πολύ στο League of Legends (έχει abilities, mana, items etc.) αλλά η third-person κάμερα του το κάνει ιδιαίτερο. Ήδη έχει κατακτήσει το κοινό και λαμβάνει συμμετοχή στα eSports.

Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε εδώ

Smite

10) Fortnite

Το καταιγιστικό PlayerUnknown’s Battlegrounds έκανε επίσημο full release, όμως ο ανταγωνισμός προσπαθεί να το χτυπήσει. Η Epic Games μπαίνει για δεύτερη φορά στην λίστα μετά το Paragon, αυτή τη φορά με το Fortnite και συγκεκριμένα με το Battle Royale mode. Ένα mode το οποίο όπως φανερώνει και το όνομα του πρόκειται για ένα battle royale παιχνίδι με αρκετά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα οποία βέβαια έχουν χρησιμοποιηθεί και παλαιότερα από παιχνίδια όπως το Η1Ζ1(crafting system). Το Fortnite έρχεται με ιδιαίτερα fantasy γραφικά, που του προσδίδουν έναν διαφορετικό τόνο σε αυτό το είδος παιχνιδιού. Για κάποιον που δεν έχει την άνεση να αποκτήσει το PlayerUnknown’s Battlegrounds, σίγουρα είναι μία καλή και ενδιαφέρουσα λύση.

 

Το παιχνίδι μπορείτε να το βρείτε εδώ

Fortnite Battle Royale

Share This Post