Share This Post

Frontpage / Hardware

DeepCool QuadStellar: Το έξυπνο και μοναδικό κουτί με απίστευτο design

DeepCool Logo #1

Η DeepCool πρόσφατα άρχισε να πουλάει το QuadStellar στην αγορά σχεδόν έναν χρόνο μετά την εμφάνιση του στην CES 2017 τον περασμένο Γενάρη. Το Design του QuadStellar ακολουθεί αυτό του προκατόχου του (TriStellar) που μοιάζει περισσότερο με ένα High-Tech μαύρο Drone παρά με ένα “παραδοσιακό” PC Case. Tα δύο Lobes “στεγάζουν” από ένα διαφορετικό component. Για παράδειγμα τους HDDs / SSDs, το τροφοδοτικό και τη GPU (με PCI Express Riser Card). Από την άλλη το κεντρικό part φιλοξενεί την μητρική. Το QuadStellar ενσωματώνει ένα καλόγουστο RGB LED Design στο μπροστινό μέρος.

Η DeepCool χαρακτηρίζει το κουτί της ως το πρώτο έξυπνο κουτί στον κόσμο. Aυτό, λόγω του ότι και ο RGB φωτισμός αλλά και τα Fans / Thermals ελέγχονται μέσω του QuadStellar App λύνοντάς μας τα χέρια. Είναι ένα μοναδικό κουτί με άφθονη ευελιξία στο εσωτερικό του καθώς και μια μοναδική εξωτερική εμφάνιση.

#1 DeepCool QuadStellar

Το σασί είναι κατασκευασμένο από κράμα αλουμινίου για να εξασφαλιστεί η ακαμψία και η ποιότητα με όσο το δυνατόν μειωμένο βάρος. Το εξωτερικό χρησιμοποιεί έναν συνδυασμό από αλουμίνιο και το μαγνητικό TG (Tempered Glass). Επίσης μαγνητικά φίλτρα σκόνης βρίσκονται στο Front Panel για να μας κάνουν τη ζωή εύκολη με το καθάρισμα. Η μπροστινή πλευρά του κουτιού συμπεριλαμβάνει το Front Panel I/O. Αποτελείται από δύο USB 3.0 θύρες, Mic In και 3.5mm Audio Jack, και τα καθιερωμένα Power / Restart buttons. Τα Back Panels διαθέτουν τριγωνικά ανοίγματα αερισμού που επιτρέπουν στον αέρα να ρέει ανάμεσα τους δίνοντας μας τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

#2 DeepCool QuadStellar | Front Panel

Στο εσωτερικό του κύριου σασί υπάρχει χώρος για E-ATX μητρικές με μέγιστο μήκος έως και 330mm. Το QuadStellar υποστηρίζει δύο Radiators. Για το μπροστινό mount το μέγιστο που μπορεί να τοποθετηθεί είναι 3 x 120mm και 2 x 120mm για το κάτω mount. Εαν επιλέξετε αερόψυξη το μέγιστο ύψος που υποστηρίζεται από το κουτί είναι 110mm. Τα τμήματα επέκτασης δίνουν μεγάλη ελευθερία στην επιλογή της μητρικής όπως επίσης και της ψύξης (Aερόψυξη / Custom Loops / AIOs). Ένα ακόμη χρήσιμο χαρακτηριστικό του QuadStellar είναι το Cable Tie Design που μας βοηθάει να κρύψουμε τα καλώδια μας με άνεση. Δρομολογούνται μέσω μιας σειράς τριών οπών, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν grommets.

#3 DeepCool QuadStellar#4 DeepCool QuadStellar

 

 

 

 

 

 

 

 

Το GPU Lobe είναι ικανό να χωρέσει μέχρι και τρεις κάρτες γραφικών (για SLI / CF) έως 380mm μήκος. Όπως προείπαμε η σύνδεσή τους (μιας και βρίσκονται σε διαφορετικό Lobe με αυτό της μητρικής) επιτυγχάνεται μέσω PCIe Riser. Το “διαμέρισμα” για τον αποθηκευτικό χώρο εφοδιάζεται με οκτώ 3.5″ και δύο 2.5″ Drive Bays για την τοποθέτηση των HDDs και SSDs μας. Πέρα από το Storage Lobe, υπάρχουν άλλα τρεία 2.5″ Bays στο κύριο τμήμα. Το τροφοδοτικό “κατοικεί” κι αυτό σε ένα ξεχωριστό Lobe, το οποίο υποστηρίζει και μεγαλύτερα ΑΤΧ τροφοδοτικά μέχρι και 300mm μήκος.

Όσον αφορά την ψύξη, το QuadStellar έρχεται με πέντε προεγκατεστημένους ανεμιστήρες των 120mm. Εκ των οποίων οι τέσσερις βρίσκονται μπροστά και ο τελευταίος πίσω. Υπάρχει επιπλέον χώρος για δύο ακόμη Fans στο μπροστινό μέρος (έξι στο σύνολο) και για άλλα δύο στα πλάγια. Όλοι οι ανεμιστήρες συνδέονται σε ένα Fan Hub που βρίσκεται πίσω από την μητρική και έρχεται μαζί με το κουτί. Όπως αναφέραμε μπορεί να ελεγχθεί μέσω της εφαρμογής (QuadStellar App). 

Η DeepCool όρισε το MSRP στα $399 USD (στην αμερικάνικη αγορά). Θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως στα τέλη Δεκεμβρίου.

 

#5 DeepCool QuadStellar

DeepCool QuadStellar: Specs και περαιτέρω πληροφορίες

Moντέλο QuadStellar
Τύπος Κουτιού E-ATX Full Tower
Διαστάσεις 538mm x 483mm x 493mm
Υλικά Κατασκευής Αλουμίνιο / Tempered Glass
HDD / SSD Drive Bays Storage Lobe: 8 x 3.5″ (HDD) / 2 x 2.5″ (SSD)
Κύριο Lobe: 3 x 2.5″
Τύπος Μητρικών Mini-ITX / MicroATX / ATX / E-ATX (έως και 330mm)
Υποδοχές ανεμιστήρων Σύνολο: 9 θέσεις (συμπεριλαμβάνονται 5)
Μπροστά: 6 x 120mm (συμπεριλαμβάνονται 4)
Πίσω: 1 x 120mm or 2 x 80mm (συμπεριλαμβάνεται 1)
Πλάγια: 2 x 120mm (συμπεριλαμβάνονται 0)
Θύρες I/O 2 x USB 3.0
3.5″ Audio Jack Audio / Mic In
Mέγιστη υποστήριξη GPU Έως και 380mm
Mέγιστη υποστήριξη αερόψυξης (CPU) Έως και 110mm
Μέγιστη υποστήριξη PSU ATX (έως και 300mm)
Mέγιστη υποστήριξη Radiator Μπροστά: 120mm / 240mm / 360mm
Κάτω: 120mm / 240mm
Χρώμα Μαύρο
Βάρος 14.5kg
Τιμή $399 USD – 338€ EUR

 

This slideshow requires JavaScript.

Share This Post