Share This Post

Frontpage / Hardware / Reviews

Apple Beats X – Review

Apple Beats X - Review
Disclaimer

Προφανώς και η άποψη που θα διαβάσετε παρακάτω είναι καθαρά υποκειμενική. Δεν σημαίνει ότι είναι ούτε λάθος, αλλά ούτε και σωστή. Καθώς αποτελεί το πρώτο μου hardware review, μπορεί να γίνω λίγο κουραστικός ή υπερβολικός. Τα κομμάτια με τα οποία δοκιμάστηκαν τα ακουστικά αφορούν διάφορα είδη μουσικής, σε μια προσπάθεια μου να καλύψω αρκετά γούστα. Όλα τους λήφθηκαν και δοκιμάστηκαν από το Spotify.

Λίγα λόγια για τα Beats X

Τον περασμένο Οκτώβρη, η Apple μαζί με το iPhone 7 παρουσίασε την τεχνολογία W1. Πρόκειται για ένα καλύτερο bluetooth, το οποίο επιτρέπει σε συσκευές όπως τα Air Pods και τα Beats X να συνδέονται στιγμιαία με τα τηλέφωνα της. Τα ακουστικά αυτά προορίζονταν να κυκλοφορήσουν μέσα στον χειμώνα του 2016, ενώ αναβλήθηκαν μέχρι τον Φεβρουάριο τελικά, χωρίς να ξέρουμε τον λόγο. Το κόστος τους είναι 150 ευρώ, ένα ποσό διόλου μικρού. Το αξίζουν όμως ή όχι;

Unboxing

Τα Apple Beats X έρχονται σε μια λευκή συσκευασία, η οποία προσφέρει μια ευχάριστη αίσθηση unboxing. Μέσα στο κουτί βρίσκουμε τα ακουστικά και ένα δεύτερο μαύρο “κουτί” με τα αξεσουάρ. Εκεί βρίσκονται τα 3 επιπλέον μεγέθη eartips καθώς και τα λεγόμενα secure-fit wingtips τα οποία στοχεύουν στην καλύτερη στήριξη των ακουστικών. Ακόμα, θα βρείτε μια πλαστική θήκη για τα Beats X καθώς και lightning to USB καλώδιο φόρτισης. Επίσης, στο κουτί περιλαμβάνεται τρίμηνη συνδρομή για το Apple Music και ένα guide.

Beats X

Αίσθηση

Τα ακουστικά καταρχήν είναι κοντύτερα από ό,τι τα περίμενα, καθώς έχοντας διαβάσει previews από το εξωτερικό είχα αντιληφθεί πως είναι υπερβολικά μακριά. Ταιριάζουν εξαιρετικά στα αυτιά μου, ενώ δεν κατάφεραν να πέσουν μέχρι να κρεμαστώ ανάποδα. Τα wingtips ωστόσο αργότερα και πάλι τα κράτησαν στην θέση τους για λίγη ώρα. Έπειτα από μια βδομάδα χρήσης, μπορώ να πω ότι είναι τόσο ελαφριά που αρκετές φορές ξεχνάω ότι τα φοράω.

Ωστόσο τα Beats, δεν είναι μόνο βολικά αλλά και όμορφα. Ποτέ δεν ένιωσα περίεργα φορώντας τα θα έλεγα ότι τα χρώματα τους ταιριάζουν με τα πάντα.

Άλλα χαρακτηριστικά

Η Apple διαφήμιζε πως η μπαταρία μπορεί να αντέξει μέχρι και 8 ώρες συνεχόμενα, ενώ πως με 5 λεπτά φόρτισης, τα ακουστικά μπορούν να λειτουργούν για 2 ώρες. Προς έκπληξή μου, η μπαταρία άντεξε όσες φορές την μέτρησα λίγο πάνω από 8 ώρες, ενώ τα 5 λεπτά φόρτισης τα “κράταγαν” συνήθως μία ώρα και σαράντα λεπτά. Επιπλέον, το μεγαλύτερο προσόν τους για εμένα είναι το Sound Isolation. Φορώντας τα και με την ένταση λίγο πάνω από το μισό δεν άκουγα σχεδόν τίποτα. Ακόμα και με εσκεμμένη φασαρία, όπως για παράδειγμα η ηλεκτρική σκούπα, όταν έθετα την ένταση πιο ψηλά εξακολουθούσα να έχω μια ευχάριστη εμπειρία. Τα μαγνητάκια που τα κρατάνε ενωμένα δίνουν μια καλύτερη αίσθηση ασφάλειας σε σχέση με άλλα ασύρματα ακουστικά.

Πως ακούγονται;

Είμαι ένας από αυτούς του ανθρώπους, και δεν είναι λίγοι και με το δίκιο τους, που θεωρούν πως τα Beats ακουστικά έχουν πιο πολύ μπάσο και από gaming headset των 10 ευρώ. Ευτυχώς εδώ δεν ισχύει σε τέτοιο βαθμό. Ναι το μπάσο είναι πιο πάνω από ό,τι πρέπει αλλά δεν είναι ενοχλητικό. Σίγουρα εξαρτάται από την μουσική που ακούει κανείς, για αυτό και θα σημειώσω μερικά παραδείγματα.

Θέλοντας να δοκιμάσω την γενικότερη έκταση των Beats X, άκουσα το Go or go ahead, ένα τραγούδι με με μεγάλη έκταση, από το μπάσο ως τα πρίμα. Τα βρήκα αρκετά αποδοτικά και δεν εντόπισα κάποιο θέμα με το μπάσο. Έπειτα άκουσα κλασσική μουσική. Μπορώ να πω ότι ήταν το είδος που μου άρεσε περισσότερο με αυτά τα ακουστικά, καθώς αποδίδουν πολύ καλά τις αρμονικές των οργάνων. Σίγουρα όμως δεν αφορά το ευρύ κοινό, οπότε πρακτικά είναι μια ανούσια παρατήρηση.

Σε Rock κομμάτια στα οποία η παρουσία των Drums είναι έντονη ομολογώ μου πήρε ώρα να συνηθίσω και η εμπειρία δεν ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη. Ωστόσο σε τραγούδια με κιθάρα ηλεκτρικό μπάσο παρατήρησα μια πιο ευχάριστη εμπειρία. Σε καθαρά a capella κομμάτια ( παρουσία μόνο φωνής) επίσης μου άρεσε η ποιότητα του ήχου. Βλέποντας επίσης λίγο Netflix μαζί τους μπορώ να πω δύο πράγματα. Πρώτον, το main theme από το Elementary κόντεψε να μου σπάσει τα αυτιά και δεύτερον αποδίδουν πολύ ωραία τις λεπτομέρειες στις φωνές των ηθοποιών.

Συνοψίζοντας

Τα Beats X είναι ακουστικά με καλή ποιότητα κατασκευής. Η μπαταρία και το Sound Isolation τους είναι δύο πολύ μεγάλα προσόντα. Ο ήχος σίγουρα δεν είναι τέλειος αλλά είναι τουλάχιστον καλός. Προσωπικά θα τον χαρακτήριζα ευχάριστο. Η σύνδεση τους με το Android είναι ελαχίστως πιο χρονοβόρα από ότι με το iOs ενώ το range τους μέχρι και ενάμιση γήπεδο Basket.

Αξίζουν σαν αγορά;

Ίσως. Αν ακούτε συνεχώς μουσική και κινήστε σε κέντρο πόλης, τα Beats X αποτελούν εξαίρετη επιλογή. Αν σας κουράζουν τα καλώδια στο γυμναστήριο επίσης είναι μια καλή αν και ακριβή επιλογή. Σίγουρα δεν αξίζουν αν πρόκειται να τα αγοράσετε και να κάθεστε μόνος σπίτι ακούγοντας μουσική. Το ποσό των 150 ευρώ είναι μεγάλο και ομολογώ πως δεν ξέρω αν θα έρθουν σε αυτή την τιμή στην χώρα μας. Είναι χωρίς αμφιβολία καλύτερα από τα Air Pods και φτηνότερα. Θα ξεχάσετε ότι τα φοράτε αρκετές φορές αλλά το καλώδιο και τα μαγνητάκια θα σιγουρέψουν το γεγονός πως δεν θα τα χάσετε.

Ελπίζω να σας άρεσε η πρώτη μου προσπάθεια για tech review.

Share This Post

Leave a Reply